Mindfulness Les 6 in Eeklo

21 okt 2024 van 19u30 tot 21u30
Locatie: Tuinbouwstraat 1 9900 Eeklo

Omschrijving

Mindfulness is de Engelse vertaling van het woord 'opmerkzaamheid'. Het is een aandachtstraining die ervoor zorgt dat mensen aandacht vestigen op alles wat er zich voordoet in en om hun heen op het moment. Dit kunnen emoties zijn, zintuiglijke waarnemingen of bepaalde gedachten.
Het is bij een mindfulness training niet de bedoeling om vervelende gedachten en problemen in een keer op te lossen. Het punt van mindfulness is dat je leert stil staan bij je gedachtes en gevoelens op dit moment. Je focust je niet op het verleden en ook niet op de toekomst, maar op het hier-en-nu. Wat voel je op dit moment? Je bent jezelf dus eigenlijk aan het observeren zonder een oordeel te vellen.

Dit is een reeks van 8 lessen mindfulness op maandag
Data :16/09, 23/09, 30/09 - 07/10, 14/10, 21/10, - 04/11, 18/11
De lessen starten om 19h30 tot 21h30.
De lessen omvatten bewustzijnsoefeningen én geleide meditaties, die je ook mee krijgt naar huis, samen met een werkboek.
Inschrijven via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De volledige reeks kost 320€ op rek.nr BE63 0017 0746 2708

Les 6: Vaardig reageren: gedachten zijn geen feiten.
" Between stimulus and response there is a space. In that space
is our power to choose how we respond. In our response lies our
growth and freedom."

Inschrijven

Wil je graag deelnemen aan deze les? Maak dan gebruik van onderstaand inschrijvingsformulier of neem rechtstreeks contact op via: 0479 525 766.

Uw naam ontbreekt.

Uw e-mail adres ontbreekt.

Uw telefoonnummer ontbreekt.

Invalid Input

There is no path to happiness: happiness is the path.

- Buddha

Over Mijzelf

Van opleiding ben ik orthopedagoge, maar sinds mijn twintiger jaren beoefen ik yoga. De eerste vorm van yoga was Okido-Yoga waarvoor ik lessen volgde aan het Oost-west centrum in Antwerpen. Vervolgens ben ik mij gaan toeleggen op de meer traditionele Hatha Yoga. Deze vorm van yoga heb ik gedurende 15 jaar veelvuldig beoefend.

Daarnaast ben ik gecertificeerd als  Mindfulness trainer( MBSR-MBCT) (postgraduaat), Arteveldehogeschool Gent (2008-2011)

                                                                                                                        

Een aantal jaar geleden ontdekte ik Lu jong, Tog Chöd en Shiné -Traditional Tibetan Shamatha Meditation.  Dit zijn waardevolle praktijken die door Tulku Lobsang, een Tibetaanse arts en hoogstaande lama, naar het westen gebracht  werden. Hiermee werd  mijn  interesse in yoga en meditatie helemaal gecombineerd.

Ondertussen ben ik ook gecertificeerd in zowel Lu jong 1, Lu jong 2,  Tog chöd  en Traditional Tibetan Shamatha Meditation (Shiné) in de Lineage van Lama Tulku Lobsang.   Deze technieken hebben mij geleerd om meer met een open mind en hart in het leven te staan en het bewustzijn te verruimen.Daarom wens ik dan ook om dit aan anderen aan te bieden.

 

Heb je interesse?

Laat iets van je horen...

rogine@metta-sutta.be 0479 525 766

Uw adres ontbreekt.
Uw familienaam ontbreekt.
Uw gsm of telefoon nummer ontbreekt.
Uw email adres ontbreekt.
Uw bericht ontbreekt.