Wanneer we Lu Jong beoefenen, combineren we vorm, beweging en ademhaling. De bewegingen van Lu Jong zijn afkomstig uit 8000 jaar oude Tibetaanse leringen. Deze praktijk is naar het westen gebracht door Tulku Lobsang, een Tibetaanse Boedhistische meester.  Van jongs af aan studeerde hij bij veel meesters in Tibet en leerde deze helende wewegingen.

 

Wat is lu jong ?

In het Tibetaans betekent 'Lu' lichaam en 'jong' betekent transformatie. Door langzame, meditatieve bewegingen te combineren met ritmische ademhaling openen we geblokkeerde punten in het lichaam. Lu jong is een combinatie van vorm en beweging waardoor er een innerlijke massage onstaat. Lu jong focust ook sterk op de gezondheid van de wervelkolom, de energiebatterij van ons lichaam. Lu jong helpt bij het openen van ons lichaamskanalen, en maakt ze sterker, flexibel en open.

Geschikt voor iedereen

Lu Jong kan worden beoefend door mensen van alle leeftijden en vaardigheden en de voordelen worden onmiddellijk gevoeld.  We werken op een zachte manier met de wervelkolom, de beschermer van ons welzijn. Lu Jong ondersteunt onze helingprocessen. Het verhoogt ons lichaamsbewustzijn, onze innerlijke gevoeligheid en mentale focus, de basis van elk spiritueel pad. Het beoefenen van Lu ong verbetert niet alleen de lichamelijke gezondheid, Maar cultiveert ook rust, focus en vrede. Deze helende oefeningen zijn meditatie in beweging. Hoewel Lu Jong erg eenvoudig is, kan het jouw leven veranderen.

Tibetaanse Geneeskunde

Lu Jong is geworteld in de Tibetaanse Geneeskunde. Volgens deze visie is ziekte het resultaat van een onevenwicht in de elementen en de humeuren (vitale substanties) van ons lichaam. Lu Jong werkt met een combinatie van vorm en beweging èn met ademhaling, om op een zachte manier de lichaamskanalen te openen. Dit kan blokkades opheffen  en energie opnieuw mobiliseren. Daardoor verbetert onze fysieke gezondheid, onze mentale helderheid en onze energetische kracht.

Happiness never decreases by being shared.

- Gautam Buddha

Over Mijzelf

Van opleiding ben ik orthopedagoge, maar sinds mijn twintiger jaren beoefen ik yoga. De eerste vorm van yoga was Okido-Yoga waarvoor ik lessen volgde aan het Oost-west centrum in Antwerpen. Vervolgens ben ik mij gaan toeleggen op de meer traditionele Hatha Yoga. Deze vorm van yoga heb ik gedurende 15 jaar veelvuldig beoefend.  Een aantal jaar geleden ontdekte ik Lu jong, Tog Chöd en Mindfulness meditatie.

Dit zijn waardevolle technieken die door Tulku Lobsang, een Tibetaanse arts en hoogstaande lama, naar het westen gebracht  werden. Via deze technieken worden mijn  interesses in Yoga en meditatie helemaal gecombineerd. Ondertussen ben ik gecertificeerd in zowel Lu jong, Tog chöd als Mindfulness. Deze technieken hebben mij geleerd om meer met een open mind en hart in het leven te staan en mijn bewustzijn te verruimen.

Iedereen is welkom en voor wie vooral nieuwsgierig is,  organiseer ik geregeld een introductie- of kennismakingsles. Hopelijk tot binnenkort!

Heb je interesse?

Laat iets van je horen...

rogine@metta-sutta.be 0479 525 766

Uw adres ontbreekt.
Uw familienaam ontbreekt.
Uw gsm of telefoon nummer ontbreekt.
Uw email adres ontbreekt.
Uw bericht ontbreekt.