Wanneer we mindfulness ontwikkelen, bloeien we in het moment. Bewust zijn in het heden geeft ons de kracht om ons hele leven te veranderen. Mindfulness is een vaardigheid en het kan worden aangeleerd, maar alleen door middel van training

Mindfulness -MBSR-MBCT-ACT

Westerse psychologen hebben zich op de oosterse tradities gebaseerd om mindfulness te ontwikkelen. Jon Kabat-Zinn: " Mindfulness is intentioneel focussen van iemands aandacht op de ervaring die op dit moment verschijnt op een niet-beoordelende accepterende manier". Mindfulness is een methode die voor iedereen beschiknaar is om lijden te verminderen en om positieve kwaliteiten te ontwikkelen zoals gewaarzijn, inzicht, wijsheid, medeleven en gelijkmoedigheid. In deze training leren we bewust te worden van ons lichaam, onze adem, onze emoties en onze gedachten.Gewaarzijn in het nu, zonder te oordelen,vol acceptatie en  onszelf leren kennen door middel van veel verschillende practische meditatie oefeningen. 

Shiné - Traditional Tibetan Shamatha Meditation

Deze methode is gebaseerd op de eeuwenoude traditie in de lijn van Lama Tulku Lobsang.  We maken hier gebruik van de traditionele Tibetaanse  thangka op ons pad naar bevrijding. Hier  ontdekken we  de negen stadia waar de geest doorgaat in zijn ontwikkeling. Maak kennis met de veel voorkomende obstakels, en de manieren om ze te overwinnen. Begin je te verheugen in de ware aard van je geest,  de aard van alertheid, gewaarzijn en gelijkmoedigheid. Stap voor stap leren we mediteren, we beoefenen  de positie van het lichaam, de voorbereiding op de meditatie, de verschillende visualisaties, de focus tijdens het mediteren en het relaxen in lichaam en geest. We leren  hier calm-abiding meditation. 

The truth is, that you already are what you are seeking.

- Adyashanti

Over Mijzelf

Van opleiding ben ik orthopedagoge, maar sinds mijn twintiger jaren beoefen ik yoga. De eerste vorm van yoga was Okido-Yoga waarvoor ik lessen volgde aan het Oost-west centrum in Antwerpen. Vervolgens ben ik mij gaan toeleggen op de meer traditionele Hatha Yoga. Deze vorm van yoga heb ik gedurende 15 jaar veelvuldig beoefend.

Daarnaast ben ik gecertificeerd als  Mindfulness trainer( MBSR-MBCT) (postgraduaat), Arteveldehogeschool Gent (2008-2011)

                                                                                                                        

Een aantal jaar geleden ontdekte ik Lu jong, Tog Chöd en Shiné -Traditional Tibetan Shamatha Meditation.  Dit zijn waardevolle praktijken die door Tulku Lobsang, een Tibetaanse arts en hoogstaande lama, naar het westen gebracht  werden. Hiermee werd  mijn  interesse in yoga en meditatie helemaal gecombineerd.

Ondertussen ben ik ook gecertificeerd in zowel Lu jong 1, Lu jong 2,  Tog chöd  en Traditional Tibetan Shamatha Meditation (Shiné) in de Lineage van Lama Tulku Lobsang.   Deze technieken hebben mij geleerd om meer met een open mind en hart in het leven te staan en het bewustzijn te verruimen.Daarom wens ik dan ook om dit aan anderen aan te bieden.

 

Heb je interesse?

Laat iets van je horen...

rogine@metta-sutta.be 0479 525 766

Uw adres ontbreekt.
Uw familienaam ontbreekt.
Uw gsm of telefoon nummer ontbreekt.
Uw email adres ontbreekt.
Uw bericht ontbreekt.