Wanneer we mindfulness ontwikkelen, bloeien we in het moment. Bewust zijn in het heden geeft ons de kracht om ons hele leven te veranderen. Mindfulness is een vaardigheid en het kan worden aangeleerd, maar alleen door middel van training. Tulku Lobsang heeft ons deze training doorgegeven vanuit aloude boedhistische tradities.

Wat is mindfulness ?

De beoefening van mindfulness speelt een belangrijke rol in oa. het boeddhisme. Wanneer onze geest op elk moment wakker is, weten we welke impact onze acties zullen hebben op onszelf, onze medemensen en onze omgeving. 
Onze geest is ongelooflijk krachtig. Hij heeft  het vermogen tot grote focus, concentratie, bewustzijn, alertheid en kalmte. Onze geest is echter meestal meer als een aap. Hij springt naar overal, opgewonden en nerveus, of slaperig en saai. Zelfs als we ons willen concentreren, gaan we van de ene gedachte naar de volgende en kan het  volledig uit de hand lopen. We kunnen dit veranderen door middel van training, gebaseerd op oude tradities.

 Tibetaanse  Thangka

We maken hier gebruik van de traditionele Tibetaanse  thangka op ons pad naar bevrijding. Hier  ontdekken we  de negen stadia waar de geest doorgaat in zijn ontwikkeling. Maak kennis met de veel voorkomende obstakels, en de manieren om ze te overwinnen. Begin je te verheugen in de ware aard van je geest,  de aard van alertheid, gewaarzijn en gelijkmoedigheid. Stap voor stap leren we mediteren, we beoefenen  de positie van het lichaam, de voorbereiding op de meditatie, de verschillende visualisaties, de focus tijdens het mediteren en het relaxeren in lichaam en geest.

There is no path to happiness: happiness is the path.

- Buddha

Over Mijzelf

Van opleiding ben ik orthopedagoge, maar sinds mijn twintiger jaren beoefen ik yoga. De eerste vorm van yoga was Okido-Yoga waarvoor ik lessen volgde aan het Oost-west centrum in Antwerpen. Vervolgens ben ik mij gaan toeleggen op de meer traditionele Hatha Yoga. Deze vorm van yoga heb ik gedurende 15 jaar veelvuldig beoefend.

Daarnaast ben ik gecertificeerd als  mindfulness trainer(MBSR-MBCT-ACT)) na een twee-jarig postgraduaat MFN aan Artevelde Hogeschool.                                                                                                                        

Een aantal jaar geleden ontdekte ik Lu jong, Tog Chöd en Authentic  Mindfulness meditatie.  Dit zijn waardevolle praktijken die door Tulku Lobsang, een Tibetaanse arts en hoogstaande lama, naar het westen gebracht  werden. Hiermee werd  mijn  interesse in yoga en meditatie helemaal gecombineerd.

Ondertussen ben ik gecertificeerd in zowel Lu jong 1, Lu jong 2,  Tog chöd  en Mindfulness in de Lineage van Lama Tulku Lobsang  Deze technieken hebben mij geleerd om meer met een open mind en hart in het leven te staan en het bewustzijn te verruimen.

 

Heb je interesse?

Laat iets van je horen...

rogine@metta-sutta.be 0479 525 766

Uw adres ontbreekt.
Uw familienaam ontbreekt.
Uw gsm of telefoon nummer ontbreekt.
Uw email adres ontbreekt.
Uw bericht ontbreekt.